top of page
  • Skribentens bildPhase

20gayteen pt. 2

Årssummeringen fortsätter!


1. Rafiki (2018), en film om två tjejer från Kenya som blir förälskade och då måste välja mellan lycka och trygghet. Efter att filmen förbjöds i Kenya för att ha innehållit "homosexual themes" blev Rafiki nominerad till en Oscar i kategorin "Best Foreign Language".



2. Konståkaren Adam Rippon vann brons under Vinter OS i Pyeongchang, och blev därmed den första homosexuella atleten i USA att vinna en medalj i Vinter OS.


3. Senaten i Illionois (USA) godkänner proposition som tillåter skolor att lära ut HBTQ+ historia. Den här propositionen kommer innebära att både grundskolor och gymnasium kommer lära ut HBTQ+ historia och om den kampen som förts för att ge HBTQ+-personer i USA sina rättigheter.



4. Den 6 september blev samkönade sexuella relationer i Indien lagliga. Homosexualitet har varit olagligt i landet i över 150 år, det blev olagligt när England koloniserade Indien och lagen har varit kvar sen dess. Tidigare har homosexuella handlingar kunnat ge en straff på upp till 10 års fängelse. Det är helt sjukt att det tog så lång tid för den gamla lagen att sluta gälla, jag blir så frustrerad över hur många som fått stämpeln som kriminell endast grund av deras sexuella läggning som de förövrigt inte kan ändra på. En enorm vinst för alla homosexuella i Indien!!



5. Midterm elections i USA den 6 november 2018. Under 2018 års mellanval i USA gjorde både kvinnor, HBTQ personer och icke-vita politisk historia. Jared Polis blev den första öppet homosexuella personen i USAs historia att bli vald till guvernör. Rekordmånga kvinnor vann plaster i Huset, demokraterna Sharice Davis och Deb Haaland blev de första kvinnliga native americans valda till USAs kongress, och Rashida Tlaib och Ilhan Omar blev de första muslimska kvinnorna valda till kongressen.

Jared Polis

Nu är Phase recap av 20gayteen över. Vi har såklart inte fått med alla fina (eller mindre bra) stunder här, om ni tycker att vi missat något så DM:a oss på instagram @phase_uf, så kan vi fortsätta summeringen på vår story!


Nästa vecka ska vi ha ett samarbete med ett annat UF som vi är så taggade på! Så se till att komma tillbaka då och hälsa på vårat syster-UF.

- Frida

0 kommentarer
bottom of page