top of page
  • Skribentens bildPhase

20gayteen pt. 1

Nu har det gått några dagar sen vi äntligen släppde vår hemsida! Tack så mycket till alla som läst och som följer med oss på den här resan. Vi har skaffat en Facebook-grupp (sök bara på Phase UF) så gå gärna med i gruppen, följ oss på instagram om ni inte redan gör det, och fortsätt sprida vår hemsida till alla ni känner. This has been a PSA, nu återgår vi till our regularly scheduled programing.


20gayteen har come and gone och 20dyketeen/20biteen (whatever floats your boat) är här!! 2018 hade en hel del både bra och dåliga stunder och den här veckan ska vi recapa några av de bästa händelserna från 20gayteen! Så mycket hände i HBTQ+-samhället (finns det en vettig översättning på "the LGBTQ-community"?) under året och här är bara några av de stunderna. Jag ger er Phases årssummering av 20gayteen!


1. Allt började när Hayley Kiyoko först kallade 2018 för 20gayteen:



2. Den 11 januari släpper Hayley videon till sin singel "Curious" och nu är 20gayteen igång. (Kolla även Hayleys andra superlesbiska musikvideos. Jag rekomenderar "What I Need" med Kehlani, en queer PREGNANT icon)



3. Den 22 februari släpper Janelle Monae musikvideon till sin låt "Make me feel". I videon syns Monae och skådespelerskan Tessa Thompson dansandes på en klubb. Monae springer kluven mellan Thompson och en man och har svårt att bestämma sig vem hon vill ha, men till sist så dansar hon med båda. Under musikvideons gång så projiceras färgerna i den bisexuella flaggan över dansgolvet. Senare i april 2018 berättade Janelle för Rolling Stone att hon tidigare identifierat sig som bisexuell. Hon började senare läsa om pansexualitet och sa till tidningen "‘Oh, these are things that I identify with too.’ I’m open to learning more about who I am.” (Shoutout till 20biteen)


Monae släppte senare den 27 april sitt tredje album "Dirty Computer" (ett album som alla borde lyssna på!)



4. Call Me By Your Name var nog min favoritfilm som kom ut 2017. Kommer ihåg att jag såg den på bio typ en torsdag kl 13 och det var endast två andra personer i den lilla salongen. Jag blev helt tagen och är fortfarande helt fylld med känslor. Jag vet att filmen inte kom ut under 2018 men Timothée Chalamet, som spelar Elio i filmen, blev i mars Oscarsnominerad för Skådespelare i en ledande roll. Timothée identifierar sig inte, så vitt jag vet, som HBTQ-person men såg detta som min chans att prata om Call Me By Your Name. En must see, och soundtracket är SÅ BRA!!


5. I februari 2018 släppte Netflix en otrolig efterlängtad reboot av Queer Eye! Plöjde igenom alla avsnitt typ på en dag och det var skratt, tårar och så många starka stunder. Serien har en ny cast som alla är helt otroliga, min favvo är nog Jonathan <333 Tell me who your favorite is!



Frida kommer fortsätta vår recap på fredag så kom tillbaka då. Imorgon kommer denna veckans HBTQ också!

- Isa

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

the holigays are over

Nu har julen gått förbi oss, det nya året är här och det innebär att Phase äntligen är öppet för alla att ta del av (och förhoppningsvis älska). Vi har jobbat sen september med vårt företag, och ingen

bottom of page