top of page
  • Skribentens bildPhase

Hayley kiyoko

Hayley Kiyoko föddes den 3 april år 1991 i Los Angeles. Hayley är en sångare och skådespelerska, ni kanske känner igen henne från Lemonade Mouth (den bästa Disney Original-filmen ever). Hon släppte låten "Girls like girls" och likt den låten så har nästan all hennes musik ett lesbisk tema. Med sin musik och musikvideos jobbar hon med att normalisera lesbiska relationer i en bransch, och samhälle, som präglas av heteronormativitet. Hon visste vid en ung ålder att hon var lesbisk, men det tog lång tid innan hon accepterade det och att veta om sin sexualitet vid en ung ålder upplevde hon som isolerande.


Ibland kallas hon för “Lesbian Jesus” (i alla fall här på Phase), speciellt efter att hon i början av 2018 myntade "20gayteen". Det är i Hayleys ära som veckans tema är 20gayteen. Vi valde också henne som Veckans HBTQ för att hon försöker skapa en fördomsfri musikbransch, utmanar heteronormativitet och jobbar mycket med att stärka ungdomars självförtroende och självkänsla. Go Hayley!




0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ISA & Frida

Tjena! SNAF här. Den här veckan har vi från SNAF (sexualkunskapen ni aldrig fick) äran att skriva om någon HBTQIA+-person som vi vill hylla. Och vi har nu valt att inte hylla bara en utan två fantasti

bottom of page